Ciao, ragazzi! Tutto bene?

Vi heter Gina og Halvard, og går henholdsvis retningene veg og konstruksjon. Vi befinner oss på utveksling i vakre Italia, i byen Bologna. Byen ligger i regionen Emilia-Romagna nord i Italia og det bor omtrent 390 000 mennesker her.

Bilde1

(Bilde: t.v. Bologna, t.h. Firenze)

Bilde1

I Bologna starter høstsemesteret noe senere enn på NTNU (midten av september omtrent), så vi hadde fire uker med språkkurs før semesterstart. I løpet av denne tiden fikk vi reist litt rundt til andre byer i nærheten av Bologna, samtidig som vi ble godt kjent med byen vi nå skal bo i det neste året.

Bilde1

(Bilde: t.v. Genova, t.h. Genova)

Bilde1

Bologna er en gammel by med utrolig mye historie. Universitetet her er Europas eldste, grunnlagt i år 1088 – og er det eldste i verden som har vært kontinuerlig i drift. Det er flere vel bevarte byggverk i byen, og du kan også se en del av en veg fra romertiden. Det er vakre bueganger rundt i hele bykjernen, slik at hvis det regner en dag kan du komme langt uten hverken paraply eller regnjakke.

(Bilde: Bologna)

Byen er kjent for veldig mye god mat, som vi setter stor pris på i hverdagen. Før italienere spiser middag er det vanlig å forberede magen ved å ta en aperitivo. Dette består av en drink og fingermat eller en buffet. Dette får du flere steder i byen, og er veldig hyggelig!

Bilde1

(Bilde: t.v. Aperitivo i Genova, t.h. Kafé i Bologna)

Bilde1

Bologna regnes som en av de større knutepunktene for tog i Italia, slik at det er gode muligheter for å reise rundt i landet eller til andre europeiske land. For eksempel tar det 40 min med tog til Firenze, noe vi benyttet oss av nylig. Ønsker du en tur til Roma tar det ikke lenger enn 2,5 time. Så dagene i Bologna består av en god blanding av skole, matopplevelser og reising!

Bilde1

(Bilde: t.v. Firenze, t.h. Firenze)

Bilde1

 Arrivederci a tutti!