Hi, how are you doing?!

Vi er syv byggstudenter som frem til mai neste år har Vancouver som hjemby. Våre navn er Andreas, Helene, Hilde, Ingrid, Marthe, Ola og Sigurd, og vi er fordelt på retningene K, BA og VTG. Dette året skal vi gå på University of British Columbia (UBC).

Vancouver ligger helt sør-vest i Canada, i provinsen British Columbia, eller bare BC. Det bor omtrent 2 millioner mennesker i stor-Vancouver og byen er omkranset av hav, fjell og fjord (Ja og de kaller det fjord også! Heia Norge, beste landet da!). I våre øyne er det en nydelig by med skyskrapere, en av verdens største byparker og mye moro å finne på. Like bak sentrum ligger 1500 meter høye fjell med intet mindre enn tre skianlegg, hvorav to av de arrangerte OL-øvelser i 2010. Det byr naturligvis på gode turmuligheter.

Campusen til UBC er enorm med hele 60 000 studenter, drøssevis av spisesteder og kaféer, eget sykehus, brannstasjon, politistasjon og svømmeanlegg med fire svømmebasseng. Ja, campus er faktisk en egen kommune. Konklusjonen er vel at alt er større i Nord-Amerika, og ingenting gjør dette tydeligere enn de altfor store bilene folk kjører rundt i. Det er klart at hvis du bor i en storby må man ha en 2 meter høy, 6 meter lang, firehjulsdreven penisforlenger, eller pick-up som de også kaller det.

Hvordan skiller dagliglivet seg i Canada fra Norge? Jo, mat er noe dyrere her, øl er en del billigere, kjøp av bolig er veldig mye dyrere, mens leie av bolig er bare en del dyrere. I Vancouver er det vestlandsklima, bare litt varmere og klaging på været er tydeligvis ikke noe særnorsk da vi til stadighet blir advart om den beryktede regnsesongen som er i anmarsj. Andre ting som er verdt å nevne er salg av godteri og brus på apoteket, cannabis er legalisert i BC og derav mange cannabis-sjapper. Det er også en uskreven regel om å si takk til bussjåføren i det du går av bussen. Vi opplever folk i Vancouver som opplyste, miljøbevisste, treningsglade, turglade og utrolig vennlige. Både studenter og lokale er interessert i å bli kjent med oss, og det faktum at vi er fra Norge og kanskje aller helst Skandinavia teller som et stort pluss i møte med kanadiere.

Så langt har vi blitt kjent med nærområdet hvor vi bor, campus og sentrum. Vi er i ferd med å utvide horisonten med fotturer rundt om i BC, surfeturer til Vancouver Island og til vinteren spenner vi skiene og tar bolig i Whistler og fjellheimen.

Etter en måned i Vancouver trives vi svært godt og gleder oss til månedene som kommer! Vi håper dette reisebrevet gir et innblikk i vår hverdag i Canada og kanskje også inspirerer en eller flere byggere til å ta sitt utvekslingsår her på stillehavskysten.

Have a good one!