Hva kan DU gjøre for å få bedre økonomi som student?

Er du student og lei av å ha lite penger på konto? Er du lei av å måtte stjele tannkrem og sjampo fra samboeren? Har samboeren merket at du stjeler fra hen? I så fall er det sikkert dårlig stemning i heimen! Men frykt ikke, vi har vært i kontakt med investor og influencer Herman Liabø fra 2. klasse som har noen spennende ideer om hvordan du kan komme deg gjennom disse økonomisk krevende tidene.

Mitt første og beste tips er å komme deg inn på eiendomsmarkedet, gjerne i Fana, Bergen. Ta hele storstipendet og invester de, hvis ikke i bolig, så rett inn på BSU eller indeksfond. Disse pengene trenger du strengt tatt ikke! Resten av året klarer du deg fint med 8000 kr i måneden. Med mine tips vil du klare dette helt fint, samtidig som du vil ha råd til litt snus på si.

En dealbreaker som student er jo selvfølgelig alkohol, her gjelder det å tenke smart! Personlig har jeg aldri med mer enn 2 pils på vors. Det er ingen som klarer å drikke en hel halvliter før bunnslammet stopper dem. Det bunnslammet er der for å tas! Her kan du spare mye penger, og samtidig bygge et solid immunforsvar! Sier Liabø.

På vors kan det også være lurt å være oppmerksom på det mer feminine kjønn, som ofte har med en eller annen form for kalinka eller tiktak. Et par komplimenter her og der og bom, så får du et par gratis shots! En uslåelig taktikk i fadderuka!

Hold deg oppdatert på Mattilbudappen. I dag kjøpte jeg 13 pakker med kjøttpølse for kun 195kr på Bunnpris. Dette er nok til å holde deg gående i en god stund. Unngå å kjøpe julebrus på glassflasker! Her er det ingen pant, så hold deg til plast og metall. Da kan du dra inn store summer i det lange løpet.

«Invester, invester, invester. Kjøp billig og selg dyrt!» – Liabø.  

Med disse tipsene skal du klare deg fint som student her i Trondheim! Skulle det likevel ikke strekke helt til kan du alltids ta en spansk en i Åre og kjøre blindpassasjertaktikken når du skal finne deg et sted å sove. Kan bli litt kleint, men funka helt greit i fjor. Husk, snille gutter kommer sist i mål, sier Liabø.

Sist, men ikke minst vil jeg gi deg en nyhet som kanskje høres for god ut til å være sann! Nemlig at vi alle som NTNU studenter, har 300 kr liggende og venter på oss på hver vår konto. Denne kontoen er printerkvoten vår, som vært eneste semester blir fylt opp med nye 300 kr! Pr dags dato kan disse pengene bare brukes på papir, men dette må vi gjøre noe med! Siden dette teknisk sett er våre penger, bør det være et alternativ å bokstavelig talt printe ut disse kontantene for å finansiere en god runde på Samfundet. La din stemme bli hørt og støtt oss i denne revolusjonen.

.