Kampen om Lerkendalsbygget

Det var en vakker, men kjølig søndag i oktober. UKA var allerede i full sving, men viktigere ting foregikk for byggstudentene denne dagen. Alt sto på spill når blodsbrødre skulle møtes til strid og det var duket for et internoppgjør som gjorde borgerkrigen mellom Birkebeinerne og Baglerne til en mindre diskusjon. Tempe Idrettsanlegg var slagmarken hvor FK Steindølene 2 og FK Steindølene 3 kolliderte sammen i en eksplosjon av en fotballkamp.

Dette var virkelig en kamp som ingen ville tape, noe som var tydelig fra tidlige års resultater. De siste to sesongene har det vært poengdeling mellom bygglagene (2-2 og 0-0) og begge lag ønsket å endelig stikke av med en seier. I en kommentar til Redactionen sa treneren til Døla 3, Magnus Grønset, at «Vinner vi denne, kan vi like gjerne tape resten.». Det er altså ingen tvil om hvor mye dette oppgjøret betyr.

Med akkompagnering fra Dragern gikk lagene i strid mot hverandre og det tok ikke lang tid før duellene begynte å bli tøffe. Kampen var preget av et høyt tempo, tøffe taklinger og god underholdningsverdi for alle tilskuerne som hadde møtt opp. Nøyaktig tilskuertall er ukjent, men det må kunne beskrives som særdeles høyt for en kamp i studentligaen

Før kampen sto Døla 3 med null poeng på tre kamper, mens Døla 2 hadde seks poeng på like mange. Døla 2 var med andre ord favoritter og anbefalt av flere store bettingselskaper, både nasjonalt og internasjonalt. Dette favorittstemplet levde de opp til og etter 13 minutter kom det første målet. Etter et balltap på egen banehalvdel ga Døla 3 fra seg kula. Døla 2 takket for muligheten og Haakon Flaten brukte ikke lang tid på å runde keeper før han satte ballen i mål. 1-0 til Døla 2.

Men Døla 3 ga ikke opp etter det. Resten av omgangen skulle bli svært jevn og begge sider presset på. Det var en halvtime med godt spill, men uten noe særlige sjanser fra noen av lagene.

Etter pausen ble kampen sakte, men sikkert mer enveiskjørt. Døla 2 sikret grepet om kampen og hadde de fleste sjansene etter hvilen. Heldigvis for Døla 3 hadde keeper Morten Troøyen en god dag på jobb og ga Døla 2 en stor utfordring. Døla 3 kjempet tappert og gikk offensivt ut for å utligne kampen, men til tross for en formasjonsendring fra 4-3-3 til 3-4-3 fikk de ikke sprekk på byllen. Derimot skulle det gå andre veien. Etter 80 minutter fikk Døla 2 sitt andre mål, igjen fra Flaten etter et fint gjennomspill fra Oliver Lenes. 2-0 til Døla 2

Dette ble resultatet når dommeren blåste for siste gang og Døla 2 kunne juble for nok en seier i Studentligaen mens Døla 3 måtte gå skuffet av banen med sitt fjerde tap for året. Slik ble altså spørsmålet om hvem som kan kalle seg seierherre over Lerka besvart. I hvert fall frem til neste år