Historien bak Piker Med Spiker


I november 2002 gikk syv jenter, representert fra 1.- 4.klasse, sammen og dannet en egen undergruppe for jentene på Bygg, Piker Med Spiker (PMS). Bakgrunnen for stiftelsen var et ønske om større samhold og erfaringsutveksling mellom jentene i alle klasser. I og med at jenter ofte er oppvokst med barbie og dukker, og gutter med biler og verktøy, føler nok mange jenter at gutta har et lite forsprang her på bygg, spesielt når det gjelder den praktiske erfaringen.

Hovedsakelig jobber PMS for å beholde og utvikle det gode samholdet på Bygg på tvers av klassetrinnene. De siste årene har vi også jobbet sammen med Næringslivsringen for å finne ut hvordan vi skal rekruttere flere jenter til linja. PMS har blitt større og mer kjent enn det noen gang har vært, og vi ønsker å fortsette i den retningen. Jobben med å rekruttere flere jenter har lyktes, og i 2014-kullet var andelen jenter over 40%. Dette gjør at vi er en undergruppe som favner om enda flere medlemmer, og vi jobber med å utvide tilbudet av arrangementer i takt med økningen av antall jenter på bygg. Slik at alle kan vite om, og nyte godt av, vårt arbeid.

Næringslivsringen, som er en sammenslutning av mange byggbedrifter, har støttet oss fra starten av. Den økonomiske støtten de gir oss har gjort at vi har kunnet sponse arrangementene enten helt eller delvis for byggjentene.

Tidligere har vi hatt suksess med handykurs, bilmekkekurs, bygging av møbler til Aarhønehytta og lunsjforedrag med damer i byggebransjen. Vi har også hatt typiske jente-arrangementer som sminkekurs og matkurs. I tillegg lager vi små sosiale treff der jenter på bygg kan bli kjent på tvers av klassetrinnene for eksempel på Aarhønekroa med ost, kjeks og vin, eller på en kinovisning i et auditorium.