Studying in a Land Down Under

Her kommer et lite reisebrev fra gjengen i Sydney!

Sydney er Australias største by med over 4 millioner innbyggere. Universitet vi går på heter University of New South Wales og ligger 30 minutter unna sentrum. Alle som er på utveksling nå, går 4. året på ulike retninger. Vi går K, BA og VTG.

 

Sydney og Trondheim har både likheter og ulikheter. Øl er billigere dersom man kjøper store mengder! Mat er like dyrt, og bosted er dyrere. Største forskjellen, sett bort i fra tidsforskjellen, er at vi går mot sommer og sol, mens dere går mot vinter og kulde. Men selv om det nå snart blir sommer får vi ikke de lange sommerkveldene som i Norge. Her blir det mørkt kl 18 hele året.

Bilde1

I Sydney har de begynt med trimester, dette betyr at et helt år består av 3 semestere. For å tilpasse det nye systemet til utvekslingsstudenter har vi kun 2 av semesterne + at vi tar et intensivkurs i starten av hvert semester, for å kompensere for det siste semesteret. Vi startet dermed året med et slikt intensivkurs. Her valgte helge gjengen “the marine environment”, og lærte masse om Sydneys og Australias rike plante- og dyreliv. 

 

 

Bilde1

Etter kun 3 uker med skole hadde vi dermed 1 ukes ferie før semesteret startet. Vi benyttet denne anledningen til å utforske litt av østkysten i Australia, dette falt i god smak hos alle og vi gleder oss allerede til neste skoleferie, som er om ikke altfor lenge. Da fortsetter vi turen langs østkysten.

 

 Vi gleder oss til resten av året her nede, og enn så lenge er det ingen av oss som angrer på destinasjonen.

Bilde1