PMS, eller Piker med Spiker, er en gjeng i Aarhønen som arbeider for å forbedre samholdet blant jentene på bygg. Vi arrangerer lav terksel arrangementer som for eksempel: strikk and drikk, felles vors, quiz kveld, filmvisning og mer. Vi har også faglige arrangementer som bedriftsbesøk, rettningskveld og utvekslingskveld. Vi finner også på ting sammen i gjengen som vors, tapas kveld og padel-tennis.

For å holde deg oppdatert med arrangementer vi har, lik siden våres på facebook https://www.facebook.com/PikerMedSpiker.

Ellers stiller vi alltid opp med kake og kaffe på kontortid, så gjerne kom å besøk oss der ❤️

Om oss

PMS består av et styre med leder, økonomiansvarlig/nestleder, sosialt-innad, sosialt-utdad og faglig arrangør.

Resten av PMS består av gjengmedlemmer som hjelper styret med å planlegge og gjennomføre arrangementene.

Opptak foregår sammen med de andre gjengene om høsten og våren.

Historien bak Piker Med Spiker


I november 2002 gikk syv jenter, representert fra 1.- 4.klasse, sammen og dannet en egen undergruppe for jentene på Bygg, Piker Med Spiker (PMS). Bakgrunnen for stiftelsen var et ønske om større samhold og erfaringsutveksling mellom jentene i alle klasser. I og med at jenter ofte er oppvokst med barbie og dukker, og gutter med biler og verktøy, føler nok mange jenter at gutta har et lite forsprang her på bygg, spesielt når det gjelder den praktiske erfaringen.

Hovedsakelig jobber PMS for å beholde og utvikle det gode samholdet på Bygg på tvers av klassetrinnene. De siste årene har vi også jobbet sammen med Næringslivsringen for å finne ut hvordan vi skal rekruttere flere jenter til linja. PMS har blitt større og mer kjent enn det noen gang har vært, og vi ønsker å fortsette i den retningen. Jobben med å rekruttere flere jenter har lyktes, og andelen jenter over 35%. Dette gjør at vi er en undergruppe som favner om enda flere medlemmer, og vi jobber med å utvide tilbudet av arrangementer i takt med økningen av antall jenter på bygg. Slik at alle kan vite om, og nyte godt av, vårt arbeid.

Tidligere har vi hatt suksess med byggeplassbesøk, kontorplassbesøk, bygging av møbler til Aarhønehytta, betongverksted og utvekslingskveld. Vi har også hatt typiske jente-arrangementer som sminkekurs og matkurs. I tillegg lager vi små sosiale treff der jenter på bygg kan bli kjent på tvers av klassetrinnene for eksempel ost og kjeks kveld, eller på en kinovisning i et auditorium.

 

Arrangementer vår 2023

  • Grilling utenfor Lerka
  • Quiz på Høna
  • Retningskveld
  • Kakefest 
  • Byggeplassbesøk

Styret i PikerMedSpiker

  • Leder: Martine Valkner
  • Økonomiansvarlig/Nestleder: Ingvild Farstad-Steine
  • Sosialt – innad: Ellinor Sebak
  • Sosialt – utad: Silje Wesche 
  • Faglig arrangør: Ingrid Brunvall