Bakgrunn for hederstegn:

Haakons engasjement og vilje til å bidra for studentmiljøet var tydelig fra start, og etter kort tid hadde han både grunnlagt et fotballag (mer om dette lenger ned) og blitt med i Redactionen. For sin fartstid i sistnevnte gjeng vil han blant annet bli husket som en Redacteur med forkjærlighet for sladder.

Haakon ble også etter hvert valgt inn som nestleder i Ex.Com, et verv som skulle kreve mer av ham enn noen kunne forutsett. Kun en måneds tid før avreise sørget en pandemi for at klasseturen til Singapore ble avlyst. Da resten av styret ga seg, ble Haakon og leder av Ex.Com værende, og kjempet videre for å få til en klassetur til Barcelona nesten to år senere. Også denne ble avlyst kort tid i forkant. En ny variant av den samme pandemien. En deilig og selvfølgelig faglig givende tur til tropiske strøk ble byttet ut med flere år med skuffelser og tilbakeslag, kriging og krangling; både med reisebyråer og et NTNU som ikke alltid spilte på lag med sine studenter. Selv om det aldri ble noen utenlandstur på klassen til Haakon, kan ingen nekte for den heltemodige innsatsen han la inn i forsøket.

Tittelforklaring: 

Da den rykende ferske byggstudenten Haakon, samt en skare av hans klassekamerater, møtte opp på opptakstrening med Aarhønens fotballag Steindølene, ble det gjort klart at det knapt var noen ledige plasser på de tre eksisterende herrelagene. At denne engasjerte gjengen ikke skulle få muligheten til å representere Hennes Majestet på en gressmatte, var imidlertid ikke et alternativ for Haakon. Han tok derfor raskt initiativ til å på rekordtid stable sammen et fjerde Døla-lag i tide for sesongstart.

Grunnlegger, spillende trener og rivjern. En “coach” som foretrekker tiki-taka på TV-skjermen, men som var villig til å trosse sine prinsipper for å vinne fotballkamper. Det var kanskje ikke alltid vakkert å se på, men gjennom deres krigermentalitet, kynisme og en lagånd få andre i studentligaen kunne matche, vant dette laget etter hvert store mengder av både kamper og respekt fra motstanderne.

Tildelt:

2022 – Hennes Majestets 109. fødselsdag