Bakgrunn for tildeling av hederstegn:

Her har vi da Jørgen Sørbøl som skal skrive en tekst om seg selv. Jeg startet min «karriere» i aarhønen gjennom Byggrevyen 2016 så fjæra fyker. Her ble jeg kjent med det aller beste som aarhønen har å by på. Et sosialt sted som gir alle som vil en mulighet til å blomstre på de kvalitetene man har eller ikke viste at man hadde. Denne tankegangen som jeg ble introdusert for i revyen formet mye av valgene jeg gjorde senere i studiet. Man burde engasjere seg å ta del i linjeforeningens og medstudenters liv. Årene som fulgte ble jeg med i linjeforeningskoret Bjelkeklang, hvor utgangspunktet var en tonedøv 2. klassing som syntes at det var gøy å synge. Her ble mitt tonedøve vesen tatt imot med åpne armer og jeg fikk gleden av å lære meg sang. Etter et halvt år i koret ble jeg leder av Bjelkeklang og der rekonstruerte jeg hele koret. Fokuset gikk kanskje litt vekk fra sang, men tilbake fikk vi et sosialt møtepunkt for sangglade entusiaster. 

Deretter fulgte engasjement i Aarhønens 105-års jubileum der jeg sto ansvarlig for revykavalkaden som skulle oppsummere de siste 5 årene med revy. Her fikk jeg beskjed om at jeg hadde et budsjett på 0 kr og lokalet måtte jeg fikse selv. Her viste frivilligheten seg i bygg på sitt aller beste og vi stablet på beina et show som ble husket for mye latter og moro. Etter 5 år med revy, 4 år med kor, revykavalkaden har jeg fått oppleve en studietid preget av flotte mennesker og morsomme stunder. Jeg har gjort det jeg kan for å få med nye studenter på all denne morsomheten, fordi jeg synes at alle studenter fortjener å oppleve en så givende studenttid som det jeg selv har hatt. Så det å senke terskelen for andre. Ta med nye på revy og korøvinger. Være en støtte for andre er det jeg tror har gitt meg denne høyets tittelen.

Jørgen er også beryktet som en svært ydmyk mann, noe som reflekteres i denne selvskrevne teksten.

Tittelforklaring:

H.H. Klangeren. Mitt engasjement i Bjelkeklang har vel vært det jeg er mest kjent for på bygg. Har hatt x-antall skamløse promoteringer, opptredener, konserter og vervekampanjer gjort meg til en synlig person for bygg studentene. Samt opptreden som forsanger på immball og bursdagsfest, og ellers en sang glad person på festligheter.

Tildelt:

2020 – Hennes Majestets 107. fødselsdag