Bakgrunn for tildeling av hederstegn:

Dolve var formann i H.M. Aarhønen våren 1968. Ved det nordiske studentmøtet i Trondheim denne våren var Dolve vertskap for tilreisende studenter fra Sverige, Danmark og Finland.

Tittelforklaring:

Etter diverse festligheter i skisporet utenfor Skistua, møttes gutta i badstuen til øl, vodka og damp. Midtveis i seansen ble det et behov for å komme ut og rulle seg i snøen. Ettersom Dolve var den mest lokalkjente i Skistua, ledet han forsamlingen gjennom en snarvei til baksiden av hytta. Denne snarveien gikk gjennom det, hva han antok ubetjente – kjøkkenet. Da han som naken anfører for «millimeterklubben» kom togende gjennom kjøkkenet ble han overrasket av fire tilårskomne kokker i middagsforberedelse, og alt han fikk sagt var: «Undskyld antrekket». En av de kvinnelige kokker var ikke skåren for tungebåndet og repliserte til alles påhør: «Det går fint – her har vi sett sånne sossisser før!»

En slik historie glemmes ikke av medstudenter, og ble selvfølgelig dratt fram igjen når Dolve ble opphøyet til Høyhet i 1969.

Tildelt:

1969 – Hennes Majestets 56. fødselsdag