Bygg:Verksted
Bygg:Verksted er et sosialt samlingspunkt for alle klassetrinn ved Bygg- og miljøteknikk. Vi består av en gruppe engasjerte studenter som ønsker å tilby medstudenter noe lærerikt og praktisk ved siden av studiene.
Vårt hovedfokus er å arrangere praktiske kurs. Kursene vi arrangerer er ikke nødvendigvis relatert til bygg og anlegg. Under headeren «kurs» kan man få et bedre innblikk i hvilke kurs vi tilbyr.
Vår virksomhet består også av utlån av verktøy til studenter. Vi har tilholdssted i kjelleren på materialteknisk.
Styret velges på årsmøtet en gang i året, som for øvrig er åpent for alle. Et styremedlem blir valgt inn ved håndsopprekning. Det er ingen regler for hvor lenge et styremedlem kan inneha en rolle, men engasjement bør foreligge. Vil du bli en del av oss? Kom på årsmøtet og rekk opp hånda!
Utlån av verktøy
Vi har utlån av verktøy. Verktøyet vi har tilgjengelig er gratis å låne. Det eneste vi krever er utstyret blir behandlet pent; slik at vi får det igjen i samme stand som da vi leverte det.
For å låne verktøy må man signere på hva man låner. Personen som signerer er derfor ansvarlig for utstyret i låneperioden. Verktøyet er lagret i kjelleren på materialteknisk. Mazemap link: https://link.mazemap.com/bzNppyBh
Det vil være kontortid tirsdag og torsdag 16:15 til 16:45, hvor man kan låne og levere tilbake verktøy.
Våre Kurs
Kurstilbudet vil variere fra år til år. Aktuelle kurs vil bli offentliggjort på vår Facebook-side.
Oversikt over tidligere kurs:
Kurset består av en kort teoretisk gjennomgang med dimensjonering og tegning. Kurset omhandler i hovedsak innføring i verktøybruk og praktisk arbeid med bygging av standard bindingsverksvegg.
Kurset blir holdt i samarbeid med faget TBA4125 Prosjektering BM4 (valgfri øving).
Kurset legger spesielt vekt på å overføre teori til praksis. Det gis fortløpende tilbakemeldinger på utført arbeid, og sluttvurdering av ferdig produkt. Kurset går over en kveld og har ingen deltakeravgift.
Sammen med Omega Verksted og forskere fra SINTEF har Bygg:Verksted utviklet en egen høyttaler. Ideen var å lage et høyttalerpar av god kvalitet til en fornuftig pris. Designet var også viktig under utviklingen. Designet og kvaliteten på høytalerne var naturligvis viktig. Forskerne fra SINTEF hadde blant annet krav om høy WAF (Wife Acceptance Factor). Med en front på størrelse med et A4 ark av eik og en kasse som burde passe i de fleste bokhyller mener vi at dette er oppnådd.
Kurset har blitt arrangert flere ganger, med stor suksess. Det kreves ingen forkunnskaper. Det holdes en kort introduksjon om tankene bak høyttaleren og dens virke. Videre loddes det, skrus og limes. Kurset går over et par-tre dager. På grunn av høye kostnader på høyttalerkomponenter er dette et kurs vi må ta betalt for. Foregående kurs har ligget et sted mellom 2 000 og 3 000 kroner.
Når våren kommer til trøndelag, og slapsen forsvinner er det på tide for den steile byggstudent å ta frem sykkelen. Bygg:Verksted har de siste årene arrangert sykkelmekkekurs med veileder fra NTNUI Sykkel. Her har man muligheten til å erverve seg kunnskap om vedlikehold av sykkel som fort kan spare deg noen hundrelapper, samtidig som man får hjelp på stedet. Vi har utstyret, du har sykkel.
Kurset består av en kort teoretisk gjennomgang med dimensjonering og tegning. Kurset omhandler i hovedsak innføring i verktøybruk og praktisk arbeid med bygging av enkel utvendig trapp i tre.
Forskalingskurs, elektronisk koblingskurs, kjelkekurs, grillkurs, longboardkurs, fuglekassekurs, veggkurs og sveisekurs.
Kontakt
For generelle spørsmål eller forslag til kurs kan du kontakte oss på Facebook-siden til Bygg:Verksted, evt. ta direkte kontakt med noen i styret.
Vi kan også nåes på adressen verksted@aarhonen.no