Øvelser, høsten 2017:

Tid: Mandager kl. 18:15-20:00

Sted: Undervisningslaben, Materialteknisk

Hendelser:

Årsmøte, Dragern

Årsmøte, Dragern

Dragern – H.M. Aarhønens Studentorchester har årsmøte 30. april klokken 16:15, med påfølgende... les mer

tittelbilde

Dragern er et studentorchester tilknyttet H.M. Aarhønen, linjeforeningen for Bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Dragern gir et tilbud til spilleglade byggstudenter, men det sosiale aspektet er vel så viktig. Orchesteret samles som regel til øving en gang i uka, i tillegg til å delta på diverse tilstelninger med ujevne mellomrom ellers. Øvingstidspunkt fastsettes i begynnelsen av hvert semester, og tilpasses de enkeltes timeplaner. Det tas spesielt hensyn til timeplanen for 1. og 2. klasse. Vi har et repertoar som spenner over det meste, fra marsjer og annen tradisjonell korpsmusikk til mer moderne disco og rock.

Tradisjonsmessig har Dragern påført byggstudentene musikalsk velvære ved de fleste arrangementer. Det kan da nevnes Immatrikuleringsballet, Jonathanfesten, 17. mai og H.M. Aarhønens bursdagsfester. Vi har til og med underholdt under ÅL (Århønelekene) med ski på beina! For øvrig hender det vi finner på noen sprell sammen med de andre studentorchestrene i Trondheim.

Semesterets høydepunkt for enhver studentermusichant er imidlertid festivalen SMASH (Societé Musicae Academique de Schlaag et Hoorn) som samler studentorchestere fra hele landet. SMASH rullerer på å arrangeres rundt omkring i landet hvert semester. Denne høsten var festlighetene atter en gang  i Trondheim. Til våren vender vi nesa sørover, og drar på SMASH i Kristiansand, og neste høst skal vi til Ås. Dragern har vært godt representert på SMASH de siste årene, og tar sikte på å fortsette denne trenden i år!

Facebooksida vår legges det ut informasjon og stemningsrapporter fra det meste vi holder på med.

Det siste semesteret har Dragern hatt følgende instrument i besetninga:

  • Fløyte
  • Klarinett
  • Trompet/kornett
  • Saksofon
  • Trombone
  • Tuba
  • Slagverk
  • Fiolin

Dragern arrangerer åpen øvelse for alle interesserte i begynnelsen av hvert semester. Her har en mulighet til å prøve ut gamle kunster og å bli kjent. Det er ingen hindring om en ikke har rørt et instrument de siste ti år, eller om en er nybegynner; Dragern tar imot de fleste. Det er ikke nødvendig å ha eget instrument, da vi har et brukbart instrumentlager, samt midler til instrumentkjøp.

Det er naturligvis også mulig å bli med ellers i semesteret. Ta kontakt på dragern@stud.ntnu.no

Det er ingen medlemsavgift i Dragern!