EPVU

Heyho mine kjære med-byggstudenter!

Jeg håper du har det bra! Bra på ekte bra, ikke sånn bra du sier når noen spør bra. Denne uken er det En Psykt Vanlig Uke. Jeg synes derfor dette er et godt tidspunkt og stoppe opp litt og se litt på hvordan du og de rundt deg egentlig har det. I disse dager er det mange som har fått og kommer til å få nye verv i Aarhønen. Gratulerer! Men husk at det ikke er alt.

Jeg har lyst til å dele noe av min erfaring. Det er nok mange av dere som ikke vet hvem jeg er, så her er kortversjonen: jeg heter Runa, går i fjerdeklasse og var Kanzler i 21/22. Det var skikkelig kult og stas å være Kanzler! Stort sett. Som Kanzler hadde jeg også dager, og uker, hvor alt jeg ville var å ligge i fosterstilling under dyna og gråte til James Bay fordi det rett og slett ble for mye. Istedenfor å gjøre dette, valgte jeg å sette på smilet, henge på Høna, lede møter og holde taler. Det funker en stund, men da sier det også plutselig stopp. Beklageligvis kan stoppen sitte i deg ganske lenge. Et år etter jeg ble ferdig som Kanzler kjenner jeg fortsatt på stress og uro som konsekvens av at jeg valgte å ikke høre på hva kroppen min trengte.

Sett i retrospekt, skjønner jeg ikke hvordan jeg kunne la dette skje. Når jeg ser tilbake på det, ser jeg hvor dumt det ser ut. Det er derfor jeg skriver dette nå. Jeg håper noen kan lære av feilene jeg har gjort. Jeg måtte sitte innelåst på isolasjonshotell med korona før jeg klarte å gi fra meg en oppgave om Kanzler. Det blir for dumt, spør du meg. Jeg sier ikke alt dette her for å få masse medfølelse og trøstende ord, men for å vise hvor viktig det er å ta seg selv litt på alvor. Aarhønen er avhengig av at folk møter opp, blir med og engasjerer seg, men når alt kommer til alt, finnes det ikke noen verv i Aarhønen (eller andre steder) som er viktigere enn hvordan du har det, enten du er Kanzler, CGgjengis eller støttemedlem på Døla2. Så prøv å stopp opp litt av og til og kjenn etter hva du trenger. Det er ikke sikkert en tredagers på fylla neste helg er svaret.

Vær så snill å ta vare på deg selv, for sorry å måtte si det, men Aarhønen er faen meg ikke verdt det.

Xoxo Vice-Vice-Kanzler<3