Karantini. Shaken, not stirred.

ÅL ble avlyst. Samfundet er stengt. Alle arrangementer er avlyst og muligheten for lykkepromillen ser ut som den er altfor langt i det fjerne. Når man må unngå butikken og vinmonopolet er det bare en ting å gjøre hvis man vil bli god og brisen. Da må man plyndre kjøleskap og barskap for å prøve å skrape sammen en drink. Dette kan være vanskelig da mange oppskrifter krever ingredienser som ofte ikke finnes i en fattig studentbolig. Derfor har vi laget denne teksten slik at du fortsatt kan lage dine favorittdrinker uten å forlate hjemmet. Se gjennom oppskriftene og finn din egen yndlings-karantini.

Enkelte krav har blitt satt for de forskjellige oppskriftene:

              –          Ingrediensene må med stor sannsynlighet finnes i en studentbolig

              –          Originaldrinkene må inneholde mer enn to ingredienser og minst en av de må være en sjelden vare i en vanlig studentbolig

Spicy Sombrero (Sangrita)

          Tequila

          Appelsinjuice

          Tabasco/Sriracha

 

Du har ikke lest feil, dette er ikke en Sangria. Sangrita er en vanlig chaser for tequila som kommer i mange varianter. Det som er felles for alle variantene er at den inneholder appelsinjuice og et ekstra kick fra chili eller jalapeno. For å lage denne drinken blander du bare tequila og appelsinjuice i et høyt glass og tilsetter tabasco etter smak. Sriracha kan også brukes, men da anbefales det å blande ekstra godt.

 

Anbefalt musikk: Tequila – Dan + Shay, Tequila – The Champs, Salsa Tequila – Anders Nilsen, Tequila Makes Her Clothes Fall Off – Joe Nichols

 

Russisk rulett

              –          Vodka

              –          Sylteagurk

Dette er nok den mest kontroversielle drinken på denne listen. Den er teknisk sett ikke basert på en veletablert drink, men jeg ønsker like vel å anbefale den. En vanlig skikk i Russland er visstnok å følge opp en vodka-shot med et godt tygg av en sylteagurk. Jeg kan personlig bekrefte at dette funker fjell og jeg har gitt den navnet Russisk Rulett fordi man vet aldri hvilken shot som blir den siste før det går svart. Na zdorovie!

Anbefalt musikk: Soviet National Anthem – The Red Army Choir, Trololo Song – Mr. Trololo

 

Modern Fashion (Old Fashioned)

              –          Whisky

              –          Appelsinjuice

              –          Sukker

              –          Kanel

Opprinnelig en enkel drink med whisky og angostura bitter. En enklere versjon er to enheter whisky, en dæsj appelsinjuice, litt sukker og et hint med kanel. Rør godt i et whiskyglass med isbiter og drøm om deg til de skotske høylandene eller Irlands grønne enger.

Anbefalt musikk: Deacon Blues – Steely Dan, Whiskey in the Jar – The Dubliners, The Parting Glass – The High Kings, Rose Tattoo – Dropkick Murphys

 

Phil Collins (Tom Collins)

              –          Gin

              –          Kullsyreholdig vann

              –          Sitronsaft

              –          Sukker

For en drink bedre og mer hardtslående enn trommesoloen i In The Air Tonight er du kommet til rett plass. Oppskriften ber opprinnelig om simple syrup, men sukker holder i massevis for en enkel student. Bland gin, litt sitronsaft og sukker i et høyt glass og fyll opp med isbiter og farris (eller annet kullsyreholdig vann).

Anbefalt musikk: In the Air Tonight – Phil Collins, Cold Gin – KISS, Misery and Gin – Merle Haggard

 

Fattigmanns Karsk (Espresso Martini)

              –          Vodka

              –          Pulverkaffe av høyeste kvalitet

              –          Sukker

Som en trønder ville det vært en synd og en skam om jeg ikke hadde inkludert denne oppskriften. Opprinnelig blandes den på følgende måte: Legg en femtiøring i bunnen av en kopp, fyll den med kaffe til du ikke ser den lenger og tilsett hjemmebrent til den blir synlig igjen. Dette er en enklere, og ikke minst lovlig, versjon. Bland vodka og ferdigbrygget kaffe i en kopp, tilsett litt sukker og ta på deg din fineste skinnvest. Drinken smaker også bedre hvis det har gått en stund siden man har barbert overleppen.

Anbefalt musikk: Det Går Likar No – D.D.E., Levva Livet, Åge Aleksandersen, The Coffee Song – Frank Sinatra, Black Coffee in bed – Squeeze

 

The Sims (Pimm’s Cup)

             –          Gin

             –          Sprite

             –          Agurk

Alle studenter ønsker nok at de kunne brukt «Motherlode» for å spe litt på økonomien. Det gin-baserte brennevinet Pimm’s No. 1 Cup er verdenskjent, men er nok en sjelden vare i en student sitt barskap. For en enklere versjon kan man simpelthen blande gin og sprite sammen og tilsette en skive agurk. Bland godt med is og nyt den mens du drukner en Sim i sitt eget basseng.

Anbefalt musikk: Gin and Juice – Snoop Dogg, That Woman’s Got Me Drinking – Shane MacGowan and The Popes

 

Jordbærpike (Strawberry Daquiri)

              –          Rom

              –          Jordbærsyltetøy

              –          Sitronsaft

Selv om det fortsatt er kaldt utendørs er det alltid varmt mellom hjemmets fire vegger, hvor du skal befinne deg til enhver tid uansett. Hvorfor ikke late som om det er sommer og nyt denne forfriskende versjonen av en Strawberry Daquiri? Frys ned litt jordbærsyltetøy. Når den er frossen, kjør det i en blender sammen med rom og sitronsaft. Sett deg godt tilbake og løft beina mens du drømmer deg bort til varmere strøk, men kanskje ikke Italia.

 

Anbefalt musikk: Strawberry Fields Forever – The Beatles, Havanna Moon – Chuck Berry, Strawberry Swing – Coldplay