Makt, Penger og Valuttakollaps

Hei hei,

 

Mitt navn er Knut Reidulff (23 & K) og i skrivende stund befinner jeg meg på University of Maryland, knappe 20 minutter fra Det hvite hus i Washington D.C.

Siden den eneste retningslinjen jeg fikk fra Frida var 400 ord velger jeg å bruke en del av dette brevet til ventilering. Som de fleste andre på utveksling har merket så tok den Norske Krona en liten «dip» sommeren 2019 som er vel og bra for oljeeksport og laksemilliardærer, men litt kjipere for utvekslingsstudenter på budsjett. Heldigvis er kjøpekraften til en nordmann i USA fortsatt god, selv med den høyeste kursen på 20 år.

Fra rant til alvor så trives jeg veldig godt her borte! University of Maryland College Park ligger i metro-området til Washington D.C. Vi kan skryte av å ha regionens beste college basketball lag, USAs aller første flystripe og 1.50$ drinks under Happy Hour. Skulle ikke dette falle i smak er vi kun seks Metro stopp fra sentrum i Washington D.C. Jeg har blitt veldig glad i «The Mall», der det ligger totalt elleve museer i verdensklasse. American History Museum og Air & Space Museum er mine personlige 

favoritter, og alle er helt gratis! Uavhengig av politiske preferanser er det også noe spesielt med å bo i et av verdens maktsentre. I D.C. er det dagligdags med protester og feiringer av alle store verdenshendelser.

Det er kun en plass til NTNU på University of Maryland så jeg dro alene, men fikk venner veldig fort. På orientation var det ordentlig «bli kjent» opplegg og jeg ble møtt av over hundre andre utvekslingsstudenter. Tidlig engasjerte jeg meg i UMD sailing og et annet «voksenlag» som seiler fra Annapolis. Jeg anbefaler alle som er på utveksling og ønsker å bli kjent med lokale å engasjere seg med idrett eller hobby på campus, tilbudet er så stort at det er noe for alle. Resten av høsten var preget av amerikansk college fotball med titusenvis av tilskuere og tailgating på hele campus. Helgene blir primært brukt på å teste ut de lokale college barene eller å dra på helgetur til nye byer som NYC og Pittsburgh. Det som gjenstår før hjemreise er Spring Break i Florida, Nascar i Tennessee og Road Trip til Canada.

En av fordelene med østkysten er at avstander mellom befolkningssentre er en del mindre sammenlignet med resten av USA. Washington DC ligger veldig sentralt, og med tog er det under tre timer til New York City og Philadelphia. Skulle du ønske å komme deg lengre er det tre store flyplasser med rimelige billetter til alle de store byene i USA og Canada. De fleste på NTNU gjør tabben med å dra til vestkysten (les: California), men hvis du ønsker noe annet en sol, sommer og surfing er østkysten og D.C. et veldig godt alternativ 😉

 Knut ut!