Portrett – Bjørn Brørvik

Skrevet av Audun Haukeland 

15.10.2021

 

Bjørn Brørvik har tjenestegjort i telemarksbataljonen, er en meget habil skater og har et skjegg de fleste bare kan drømme om. Nå har han også blitt byggstudent. 

 

Det er på tide å møte en førsteklassing. Etter fire BM1-timer på rappen får jeg følge av Bjørn ned på Lerka.

 

Du har kanskje sett Bjørn i baren på kroa, hørt han håndtere spørsmål med glans i forelesning eller lagt merke til samlingen av eksklusiv «Baba-merch» han besitter. Det du kanskje ikke visste, er at 23-åringen faktisk er sørlending, til tross for at du gjerne ville plassert han i hovedstaden når du hører dialekten. 

-Jeg er fra Arendal, selv om det ikke høres sånn ut. Faren min har ikke noe dialekt, så da fikk ikke jeg dialekt heller. Men det er masse sørlending i meg, du kan bare ikke høre det. Sommer, sol, båtliv og wakeboard er hjerte nært. 

 

Turen til Trondheim tok han likevel ikke rett fra Arendal. Han tilbrakte nemlig ett år på befalsskolen på Sessvollmoen og tre år i telemarksbataljonen på Rena. 

-På videregående hadde jeg en interesse for realfag, og jeg visste at jeg ville dyrke denne videre en eller annen gang. Etter tre år i telemarksbataljonen følte jeg at jeg hadde mestret den jobben og ville gå videre. 

 

 

 

Bjørn forteller at noe av det viktigste han lærte av tiden i militæret er å kunne løse problemer fortløpende. Dette kommer godt med i studiehverdagen. 

-Studielivet er superhektisk. Det er selvfølgelig masse skole og festing, men jeg holder også på med skating og turntrening. Også spiller jeg fotball og er med i krogjengen.  Det er et hav av masse gøy som du har lyst til å være med på. Heldigvis elsker jeg at det er hektisk – jeg får mye energi av det. 

 

-Og hvordan var fadderuken, er det noen høydepunkter du vil trekke frem?

-Jeg vil trekke fram leilighet til leilighet, det var litt av et sirkus. Det var også mange gøye temafester og artige konsepter, og ikke minst å «ride» på sparkesykkel mellom arrangementene! 

 

Bjørn fremstår som en type som vet hva han vil ha, og det var tanken på å være med å bygge noe stort som folk kan kjenne på og gå på som gjorde at Bjørn valgte nettopp byggfag på NTNU. 

-Jeg syns det er kult hvordan man bruker vitenskapen rundt atomer og molekyler – som er det minste vi ser på – og anvender denne kunnskapen for å bygge fete ting. Jeg er en kreativ person, og det må være en god ting hvis man skal være med og bygge. Særlig hvis man klarer å kombinere kreativiteten med realfag. 

 

Hvor han er om ti år, syns Bjørn det er vanskelig å svare på.

-Det er et vanskelig spørsmål, men jeg kan se for meg at jeg enten er med på å prosjektere noen kule bygg og strukturer, eller så jobber jeg innenfor for forskning og undervisning. Kanskje det er jeg som holder BM1-timene om noen år!

 

-Har du noen «life hacks»? 

-Den har både positive og negative sider, men «life-hacken» min er å være en tidsoptimist. Hvis du i tillegg klarer å tenke at alt ordner seg, får du kanskje plutselig gjort tre ting i løpet av dagen fremfor én.  

 

Jeg spør om Bjørn har et budskap til medstudentene sine, og han lyser opp. 

-Hvis vi skal ha det fett på skolen og ha et bra klassemiljø, må alle by på seg selv. Det kan være å bidra i timen, hilse på en person du ikke har snakket med eller bare å bli med på ting.  Da blir gøyere for alle!