Reisebrev – Barcelona

¡Hola chicos de Noruega frio! Etter tre uker på språkskole kan vi imponere alle katalanske med vår spansk som de ikke forstår. Mitt navn er Elise (hør: Elína) Bergsagel (hør: ¡¡¡qué!!!), og jeg går på linjen konstruksjon. For øyeblikket oppholder jeg meg i Barcelona sammen med Henriette Waaland, Ane Bjerkebæk og Nadja Grozdanic. 

 

Grunnet mangel på solstråler de siste to årene i Trondheim og det faktum at vi ikke visste om skolen startet 1., 13. eller 27. september, reiste vi ned til Syden i midten av august. 4 timer språkskole om dagen i 4 uker er nå gjennomført, og i løpet av den tiden har vi nå funnet ut at vi er totalt språkforvirret og har 2 uker ferie før skolestart 27. september. 

 

Vi reiste ned til en Airbnb som vi skulle ha i fire og en halv uke. Planen var å finne en leilighet til alle fire så fort som mulig, men det er viktig å ha litt ferie også. Vi kan innrømme at i løpet av den første uken ble det minimalt med titting på leilighet, dog maksimalt med strandtimer. Etter søking på ulike anbefalte sider som idealista, spotahome og ulike agency-sider var vi blitt desperate – én uke igjen med tak over hodet, og så ut på gaten? Heldigvis hadde ikke moren min gitt opp og la blant annet ut et Facebookinnlegg som ga et positivt utfall for oss! Det er tydeligvis ikke bare facebookinnlegg om «kaffe på høna» som fanger oppmerksomhet. 

 

Nå sitter vi med en kanonfin leilighet med bl.a vinkjøleskap i et område som skal være veldig bra – på grensen mellom Gracia og Eixample, Barcelonas Singsaker. Etter bare 4 uker her nede har vi fått tak i 3 måneder metrokort, da UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) ligger et stykke utenfor bykjernen rett ved Camp Nou, om du skulle være kjent i området. Skolen skal ha et bra nivå og har fagene man trenger for å kunne opprettholde et faglig nivå. I tillegg er Barcelona en veldig vakker storby og for enkelte av oss var det spanske språket en drivkraft for å dra på utveksling her. 

 

Previous slide
Next slide