Reisebrev Bologna

Ciao Ragazzi! Jeg heter Jon og er for øyeblikket på utveksling i Bologna i Italia. Jeg går i 4. klasse retning Veg, transport og geomatikk. Bologna er en middels stor by som ligger nord-ish i Italia. Byen er kjent for masse god mat og vin, noe som er veldig greit siden det som regel blir å spise ute et par dager i uken. Tror vi har mistet tellingen på antall pizzaer spist, Aperol drukket og vinflasker konsumert. Noe som er mulig på studentbudsjett med et prisnivå som ligger et par hakk under det vi er vant med fra Norge. 

 

Utvekslingen startet med et 4 ukers språkkurs sammen med flere andre fra NTNU. Bologna er en av byene i Italia som det sendes flest studenter til, så det er rundt 40 stykker her nede med 7 fra bygg. Hittil i år har jeg reist en del og besøkt byer som Milano, Firenze og Como. Det er ganske enkelt å komme seg rundt i og med at Bologna er knutepunkt for jernbane i Italia. 

 

En av grunnene til at jeg valgte å reise til Bologna er antallet studenter i byen. Med 80 000 studenter er det alltid noe som skjer. ESN Bologna har nesten daglige arrangementer og fester, i tillegg til flere turer der man kan møte andre utvekslingsstudenter. Vi i kollektivet drar ofte på Tandem som arrangeres for å utveksle språkferdigheter, men som i praksis bare er studenter som møtes på en bar for å drikke øl sammen.

 

Her nede bor jeg i kollektiv sammen med 4 andre, to fra NTNU, en italiener og en fra Irland. Det å bo med en italiener har sine fordeler, enten det er å få øvd på språket slik at ordforrådet øker fra cirka 2 til 4 fraser(det er ikke tull engang), eller at man blir dratt med på diverse arrangementer sammen med andre lokale fra Bologna. Vi visste også for øvrig at boligsituasjonen var ganske anspent og at det kunne være stress å finne seg bolig, men det var først når vi kom ned at vi forsto hvor gale det faktisk var. Erasmus-gruppene på Facebook var konstant overfullt av utvekslingsstudenter som så etter bolig, helst med oppstart i går. Så start tidlig med boligjakten om du tenker å reise til Bologna. 

 

Når det kommer til det faglige er mye likt som hjemme, men med noen forskjeller. Forskjellene er at det ikke er noe øvingsopplegg (i alle fall i mine fag) og at man helt fint kan ha forelesning til klokken 7 på kvelden. Hvor lenge forelesningen varer kommer helt an på foreleseren. Universitet har mange byggrelaterte fag som man kan velge mellom, og en nyoppstartet transportlinje med flere interessante fag.