Reisebrev fra Taipei

Ni hao! 

 

Jeg er Mats og jeg tar mitt utvekslingssemester i Taiwan. Taiwan er en liten øy med 24 millioner folk, hvorav nesten alle bor i én sammenhengende by langs vestkysten. Dette betyr at selv om befolkningstettheten er 50 ganger høyere enn i Norge, er naturen utrolig nok godt bevart. De lokale er ikke veldig interesserte i den, men de har en del betonglagte stier med gelender og trapper for de som vil ut i naturen og knipse litt bilder.

Taipei er et supert og ganske enkelt reisemål for de som vil utfordre seg på østlig kultur, samtidig som man får den tradisjonelle utvekslingsopplevelsen med mange internasjonale studenter og hæla i taket. Kriminaliteten er latterlig lav, det er lett og finne bosted, det mange events for å møte nye folk og de lokale er superglade for å hjelpe deg med alt du lurer på. 

 

 

Maten her er knallgod og veldig billig. For 15 kr kan du få deg en liten bolle med ris og kjøtt med ett egg på siden. For 60 kr kan du får du mer deilig mat enn du kan monne. Hvis du er i humør for det er det også flere “night markets” hvor du kan kjøpe all tenkelig asiatisk mat mens du vandrer rundt i folkemengden. 

 

 

Folk her er veldig opptatt av sikkerhet på alle fronter utenom trafikk, og ingenting skremmer mer enn corona. Når jeg reiste hit var folk bekymra for at jeg skulle pådra meg viruset, men nå har det snudd til at jeg er bekymra for dere i Norge. Relativt få her er smittet er det store tiltak for å holde det sånn. Alle som bruker offentlig transport eller befinner seg på campus er sterkt oppfordret til å bruke munnbind og å sprite henda hele tiden. Professoren må holde 2m avstand fra elevene, vindu og dører må holdes åpne i alle klasserom og ikke alle våger seg ut på byen. Sistnevnte gjelder heldigvis ikke utvekslingsstudentene.

 

 

Alt i alt er dette et veldig fint sted å reise til. Så vidt jeg vet er jeg den første byggstudenten fra NTNU til å dra på utveksling hit, men jeg anbefaler enhver eventyrlysten sjel å prøve seg på det samme.